Ankara Rune Taş Falı
Rune taş falının tarihçesi
Rune-taş falını anlamak için öncelikle ‘Rune’ kelimesinin anlamını bilmek gelir. Rune Vikinglerin kullandığı 24 harften oluşan antik bir dildir. En iyi ankara rune taş falı uzmanlarıyla çalışmaktayız.
Vikinglerin kendine has alfabelerindeki harfler sembollere benzer ve zamanla bu sembolik harfler tılsımlara dönüşmüş ve taş falının temellerini oluşturmuştur. *Rune-Taş falı nedir:
Rune-taş falı, doğal taşların üzerine rune sembollerinin işlenmesi ve bu taşların kullanılmasıyla bakılan bir faldır.
Fala bakılacak taşların boyutu ve cinsi falın metoduna göre farklılık gösterebilir. Taşların üzerine işlenmiş rune sembolleri gelecek ve geçmiş konusunda rehberlik eden bilgiler taşır. Her rune farklı bir anlam ve kehanet yansıtır. Rune-taş falına bakan kişi taşların üzerindeki sembollerin ne anlama geldiğini çok iyi bilmesi gerekir. Antik bir dilden gelen bu sembolleri yorumlamak oldukça zordur.
Rune-taş falına bakmadan önce düz bir zemine siyah bir örtü serilmelidir. Örtünün serildiği alanda başka hiçbir nesnenin olmaması önemlidir.
Bunun sebebi fala bakan ve baktıran kişinin yalnızca taşlara odaklanmasını sağlamaktır. Örtü serildikten sonra falına bakılacak kişi taşları avuçları arasına alır ve dileğine ya da aklındaki soruya odaklanır ve taşları örtüye bırakır. Genellikle bu işlemde üç taş kullanılır fakat baktırılmak istenilen falın teferruatına göre taş sayısı 8 ya da 9 olabilir. Yere bırakılan taşlar medyum tarafından yorumlanır. İstenilen sonuç alınamazsa işlem iki kez daha tekrarlanabilir.
Rune Taş Falı Nedir ?
Rune-taş falında bir diğer yöntemse şöyledir; rune taşları siyah bir torbaya konur ve falına baktıracak kişi içinden bir taş çeker ve gözleri kapalı şekilde
soru ve dileğine odaklanarak taşı bakır bi kaba atar. bu işlemi ritüelin uzunluğu ve soruların çokluğana göre tekrarlar.
Rune_taş falında kullanılan taşların üzerindeki rune sembolleri Freyr, Gullveig, Cüceler, Sigurd ve Otter´in altını gibi çeşitli isimler alır. Bu sembollerin her birinin özel anlamları vardır.