Ankara Çay Falı

Tarihçesi
Çay falının kökeni çok eski zamanlara, yaklaşık 5000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Yüzyıllar boyunca çay falı bir çok kültüre girmiş ve bu kültürlerle şekillenerek günümüze kadar gelmiştir. Çay falı sisteme Arapça kökenli bir kelime olan ‘Tasseography’ denmektedir. Bu kelime küçük kase anlamına gelen ‘Tasse’ kelimesinden türemiştir. Doğu Avrupa, Asya ve Orta Doğu başta olmak üzere dünyanın bir çok yerine yayılmıştır. Ankara Çay Falı hizmetimiz uzman falcılarımız tarafından verilmektedir.


Çay falı nedir?


Çay falı aslında herkesin bildiği kahve falı ile fazlasıyla benzerlik göstermektedir. Tıpkı kahve falında olduğu gibi çay falıda bardağın içindeki çay kalıntıları doğrultusunda yorumlanır. Ancak çay falında kahve falına göre, şekiller daha şeffaf daha belirsiz olacağı için bakılması daha zordur. Bu yüzden fala bakan kişinin sezgilerinin ve altıncı hissinin çok daha kuvvetli olması gerekmektedir.
Çay falı bakılırken çayın çok demli olmasına dikkat edilmelidir. Çay bardağı büyük ağızlı olmalıdır. Falına bakılacak kişi çayı içerken bardağı avucunun içinde tutarsa içinin bardağa daha iyi yansıdığı söylenmektedir.
Çay falında dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda, fal bakılacak çayın poşet çay olmaması veya süzgeçten geçirilmemesidir. Çünkü; falcı, falı bakarken bardağın dibinde kalan ya da kenarlarında kalan çay yapraklarını yorumlamaktadır. Çay yapraklarının boyutuda falın yorumlanmasını büyük oranda etkilemektedir.
Çay falında yaprakların dibe yakın olanları, yapılan yorumların daha uzun vadede gerçekleşeceği; bardağın kenarlarında ve kenarlarına yakın yapraklar ise, yapılan yorumların daha kısa vadede gerçekleşeği anlamına gelmektedir.
Çay falı her bardakla ya da fincanla bakılmaz. Çay falı için özel üretilen fincanlar bulunmaktadır.

Çay falı nasıl bakılır?


Çay falı bakmanın farklı yolları vardır. Genellikle çay standart bir biçimde demlenir. Fakat çay falının fincanı kendine özgüdür. Çeşitli tılsım ve motifleri barındıran özel bir fincanda içilir.
Çay içilmeden önce kokusu içe çekilir ve bir soru düşünülür.
Çay fincanı bir tabak yardımıyla kapatılarak saat yönünde üç defa çevrilir. Bazı yöntemlerde bardak kapatılmadan önce çay yaprakları fincanda kalacak şekilde dibindeki su dökülür.
Çay falının bir yöntemide, bardak kapatıldıktan sonra soğuyana kadar beklenir. Bardak soğuyunca açılır ve yapraklar yorumlanır.
Çay falının diğer bir yönteminde bardak cam ise kapatılır ve açılmaz. Bardaktaki çay yaprakları bardağın dışından yorumlanır.

ankara çay falı
ankara çay falı
Bizi Puanlayın !
[Toplam: 0 Ortalama Puan: 0]